tisdag, december 04, 2007

julstämningen på jobbet

Tillbaka efter semestern så började det direkt med en planeringsförmiddag. Denna havererade direkt, eftersom chefen inledde lite mjukt med att säga hur hon tänkt dagen och sen fråga om nån hade något att lägga till som vi borde ta upp.

Kollega: - Jo, det går ett rykte om att det inte bara är vikarierna och de timanställda som måste gå nu vid årsskiftet utan att man också tänker säga upp hälften av dem med fasta tjänster?

Ridå.

Chefen började svamla om "worst-case"-scenario med åtta anställda, övertalighetslistor, personalkontoret, omorganisering och att ha is i magen.
Ingen brydde sig om verksamhetsplanering - alla bara tittade sig runt i konferensrummet och räknade på om de tillhörde de åtta säkra eller ej.
Själv har jag antingen plats fem eller sex, beroende på om man ska räkna jobbår i stadsdelen eller i hela kommunen, så jag sitter inte i sjön.

Stämningen på jobbet är minst sagt under isen inför det nya året med tanke på alla som varslats. Dessutom har ledningen ställt in den traditionella julfesten och nekat ett antal anställda deras ledighetsönskemål.
Läser man snart i tidningen om ett kommunalt myteri i Fubbicktown så är det antagligen min arbetsplats det gäller.

Inga kommentarer: