torsdag, november 01, 2007

flyttplaner

Har vikt resten av arbetsdagen åt att förbereda min jobbresa till landsbygdskommunen L nästa vecka. Läser rapporter från Glesbygdsverket och tittar igenom resultat från tidigare genomförda liknande projekt. Nedslående usla siffror, men annat var kanske inte att vänta.

Varför får inte fraser som "arbetskraftsbrist, gott om lediga lägenheter, låga levnadsomkostnader, bra dagis och skolor, lugnt och tryggt, fantastiska strövområden, nära naturen" storstaden att verka mindre lockande?
Varför vill man hellre trängas åtta personer i en tvåa här i förorten och leva på försörjningsstöd eller lönen från timanställningen som Metroutdelare/lokalvårdare på ISS/undersköterska i äldreomsorgen?

I och för sig så ska jag kanske inte säga så mycket. Jag vill mycket hellre ha en fyrarummare i Vasastan än en gård på landet.
Nu har dock M och jag bestämt oss för att bo kvar i lägenheten vi har, i staden där vi bor, och hellre investera i ett fritidsboende. Så. Nu ska vi bara fixa i ordning så det blir lite mer funktionellt för oss (= vi ska förfula lägenheten). Varför är det så - att allt som är verkligt praktiskt oftast bara är fult?

Inga kommentarer: